Soya Sauce Process Soya Sauce Process
Soya Sauce Process Soya Sauce Process

Permintaan kicap semakin meningkat. Oleh itu, Tuan Haji Mohd. Tamin telah mengambil keputusan untuk membeli sebuah mesin membotol kicap separuh automatik bagi meringankan beban ahli-ahli keluarga dan pekerja-pekerja beliau. Tidak lama kemudian, kilang beliau dilengkapkan dengan sebuah mesin automatik yang boleh mencapai prestasi penghasilan sebanyak 22,000 botol sehari.

Bagi memasti dan menjamin kualiti yang sentiasa konsisten, sebuah makmal khas telah didirikan di kawasan kilang Kicap TAMIN untuk menganalisis dan mengawasi hasil keluaran sos dan kicap. Pada masa yang sama memenuhi keperluan yang tinggi terhadap kicap bermutu di seluruh negara.

Kedua-dua kilang di Batu Gajah dan Kuala Kangsar mempunyai jumlah keluasan kawasan seluas 3 ekar dan mempunyai seramai 250 kakitangan dan perkerja. Dengan menggunakan teknologi moden dan jentera automatik, kedua-dua kilang ini berkebolehan menghasilkan 80,000 botol sos dan kicap setiap hari.

Tekan sini untuk melihat Carta Memproses Kicap Soya!

  Seterusnya...

muka utama  |  latar belakang  |  kemajuan  |  produk  |  wawasan  |  misi  |  hubungi kami  |  pertanyaan